Dax en Daisy, the movie

09-08-2020

Lieve volgers,

Wat is het nog steeds een bijzondere tijd met de gevolgen van Corona.
Amper het huis uit komen, niet naar je werk, boodschappen laten bezorgen, niet op bezoek enz.enz. En dan hebben de meesten van ons het nog getroffen en zijn niet (erg) ziek geworden. De afgelopen paar weken wordt het voor velen steeds lastiger vol te houden om er niet op uit te kunnen. Zeker met de tropische dagen die we afgelopen week hadden en komende week gaan krijgen.

Ik vind het niet zo erg om mijn tijd meer thuis door te brengen. Door niet elke dag 2 uur naar en van mijn werk te hoeven reizen, heb ik meer tijd om een tandje rustiger op te starten in de ochtend. In de avond is er juist meer tijd om lekker aan een haakproject te gaan werken. Voor mij is dit echt een relaxmomentje.
Voor velen is dit een tijd om meer thuis de leuke dingen als het haken op te pakken heb ik gemerkt. De patronen, vooral die van Jack&Jill vonden gretig aftrek en ik heb ook een aantal leuke reacties en foto's terug gekregen. Zie ook de compilatiefoto. Het maakt me blij en TROTS dat er zo van mijn patroon wordt genoten.

Wat mijn eigen haakwerkjes betreft heb ik de afgelopen periode weer een leuke opdracht gekregen, het maken van een Draak Dax als kraamcadeautje voor een meisje dat nog geboren moest worden. De groene tinten moesten het worden. Bij het uitzoeken van garen (mijn favoriet hiervoor is Yarn and Colors Must Have) stuitte ik op heel mooi oud roze kleuren. En ja hoor, die belandden ook in mijn mandje, met een plan......ik zou er 2 tegelijk haken en dit ook vastleggen en uiteindelijk mochten ze samen op de foto. En ze hadden het heel gezellig samen, het werd een heuse film:

                                   Dax en Daisy, the movie


Bij het ophalen van de bestelling, was de opdrachtgever echt in dubio, de groene Dax, of toch liever de roze Daisy.................................het werd de roze voor Tess
en inmiddels heb ik ook al een berichtje ontvangen dat het een geslaagd cadeau is.
Dax is echter niet alleen achter gebleven, hij mocht naar een bijna naamgenootje Dex verhuizen.

Verder ben ik lekker aan de slag gegaan met een project voor mezelf, een super grote mandala in wit-grijs-zwart tinten. Hij is bijna klaar en ik heb gisteren een ring van 1m en een van 1.20m gehaald. Ik ben erg benieuw hoe groot hij is als hij strak is opgespannen. DAT zien jullie de volgende keer.

Ik wens iedereen koelte voor de komende tropische week in Nederland, of op vakantie.

Relax en blijf gezond. LiefsMery