Verslaafd

13-06-2020

Nou ja echt wel verslaafd..........aan het haken van mandala's. 

Het begon met een beetje uitproberen met een mooi dun, neutraal garen, waarvan ik meerdere bolletjes heb gekregen van de moeder van een collega. Echt zo'n mooi garen waar ze "vroeger" mooie tafelkleedjes van haakten, of gordijntjes. 
Dat heb ik zelf ook nog gedaan voor op mijn kamer toen ik jong was. Samen met mijn tante rondjes haken en dan tot een gordijntje samenvoegen. Jammer dat ik toen nog niet wist dat ik dit nu nog steeds leuk zou vinden......geen idee waar het gordijn is gebleven. 

Maar goed een leuk patroontje en aan de slag ermee. Het werd een mooierd, helemaal door de houten ring er omheen. En toen een ander patroontje...en nog een. 

Ook heb ik nog even een leuke kleine mandala met een hartje gehaakt voor de moeder van mijn collega. 

En toen, toe aan het grotere werk een Meu Mundo, alom vertegenwoordig op FB, IG en Pinterest. En Mery zou Mery niet zijn als het tóch weer even anders moest. Mijn Meu Mundo heeft 7 bladdelen i.p.v. 8. 
Ik koos voor de kleuren Indian Summer en jeeeh, wat werd dit een gote mandala. Nieuwe ringen kopen. Deze is 80 cm.

Toen kwam de allerleukste uitdaging door de vraag van een vriendin: wil jij voor mijn zus die gaat trouwen een mandala maken met als thema Anam Cara (Keltisch symbool van de liefde). 
Geweldig, ik hou van dit soort opdrachten en ging helemaal los. Tekenen, kleur uitzoeken, proberen, uithalen en opnieuw een plan maken en van vooraf aan beginnen. Kijk hieronder wat het resultaat is geworden.

Oh ja, ze zijn inmiddels getrouwd en ze vonden het een prachtig cadeau. 

Liefs (Mooi van) Mery